Du kan inte kontrollera det

Sömnlöshet, sömnstörningar, sömnproblem
Spread the love

Det är inte länge sedan, och sker säkert än idag, som folk hånades om de berättade att de påverkas av fullmånen. Dålig sömn kan skyllas på fullmånen | SvD  /  Hur påverkar månen vår kropp?  Numera börjar det bli känt.

Däremot är solstormarnas inverkan i princip okänt i Sverige
I boken går jag igenom företeelser som påverkar. De flesta får höra att det är ”stress”, som ligger bakom att man inte kan sova, men det är i princip bara ett känslo- eller symtomord.

Stress kommer nånstans ifrån
Något utlöser den känslan och ett stressat beteende. Jag har lagt in en video nedan, som nummer två, som är en dokumentär, och som BBC har gjort där de hämtat mycket material ifrån NASA, för den som vill tränga in i ämnet.

Indisk press brukar ha informationen på förstasidan, under guldpriset, och all världens media meddelar allmänheten men inte vår press. Det förstår inte jag alls eftersom solstormar är något som påverkar precis alla mer eller mindre. Det har lett till att absolut ingen svensk jag har kontakt med känner till hur människan reagerar med bland annat konstig sömn.

Vanliga reaktioner är sömnlöshet, yrsel, värk och huvudvärk, och en känsla av overklighet
Det som händer, då man förstår den här typen av skeenden – som man inte kan kontrollera men skydda sig mot rätt långt – är att man slipper fundera, och då stressas man mindre.
 – Javisst ja, det är solstormar nu!

Geomagnetic storms may influence risk of stroke – Reuters

Solar Storms and You: Human Impacts – IMAGE Science Center – NASA

Carlini Institute – How Solar Flares Are Affecing Us

Alerts, Watches and Warnings | NOAA / NWS Space Weather …

Solar flare: The sun touches our psyche – Washington Times

Magnetic Storms Affect Humans As Well As Telecommunications

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*