Prio 1 att utreda: En gigantisk marknad som blåser dig som är sömnlös

Sömnlös natt? Då är du lönsam!

– 220 miljoner dygnsdoser sömnmedel skrivs ut i Sverige årligen, meddelade TV4 Nyheterna den 16/12 2017. ”Sjukt mycket pengar därför matas vi med piller”, skrev Expressen den 23 maj 2009, och vi sover allt sämre i takt med att allt fler får piller.

En gigantisk marknad som blåser dig med sömnproblem

Vi kommer aldrig ner i en normal djupsömn om vi äter sömntabletter varför de aldrig kan vara den långsiktiga och hållbara lösningen. ”Var så god och svälj – i år kostar läkemedlen staten 21 miljarder kronor. En summa som ökar år för år”, skrev tidningen år 2009. Det var då det…

Men det här kommer att förändras, och det kan gå fort
Läget just nu är sådant att media i Sverige tjatar om ett ”krig” mellan skolmedicinare och alternativläkare som inte finns i verkligheten, och framförallt inte utomlands.

Studenters krav på mer näringslära förändrar brittiska läkarutbildningar
BBC rapporterar om brittiska läkarstudenters missnöje med bristande utbildning i kost, näring och livsstilsmedicin. Studenterna vill lära sig mer och har tagit saken i egna händer.I programmet Doctor’s Orders: Getting Tomorrow’s Medics Cooking berättar brittiska läkarstudenter att kunskaperna de får under utbildningen varken är relevanta eller användbara i de flesta medicinska situationer de möter på vårdcentraler och sjukhus.

Den slutsatsen drar nästan varje UMS-medlem; funkar inte!!!

Det stora problemet är att piller symtomdämpar men botar inte

En gigantisk marknad som blåser dig
Klicka!

De borde inte få heta läkemedel. De borde heta symtomdämpare. I många fall är det tänkt att du ska äta piller på livstid. Måste man ju om de aldrig botar en…

Om du får ett rosthål på bilen vet du att du måste putsa bort all rost för att undvika att den sprider sig. Du vet att du måste vara noga med att inte ha fukt på plåten då du lägger på nytt lack.

Pillren har ofta den förmågan att de döljer ett problem, men löser det aldrig, lika lite som du skulle lösa ditt rostproblem om du inte får bort rosten utan bara smetar på ny färg, och ny färg och ny färg och ny färg på livstid.

Sömnmedel, kommer att förbjudas längre fram

Människan kommer aldrig  ner i djupsömn om man använder dem, och vi behöver den.

Det är under den som hjärnan bearbetar dagens alla intryck och för över dem till långtidsminnet. Man kan säga att för varje timme vi är vakna behöver vi ungefär tre till fyra minuters djupsömn.

Dessutom återhämtar sig kroppen på cellnivå och stärker immunförsvaret, och utan djupsömn blir du svagare och svagare, mer och mer mottaglig för sjukdomar,.

Media har börjat jaga mutade skolmedicinare, och tonen hårdnar

Fler och fler läkare lär sätta ner foten, och jag har lagt en film nedan med överläkaren och skolmedicinaren Tore Persson, som var en av de som började i Sverige. Perssons föreläsning nedan är intressant, och en amerikansk studie visar att fett är ett plus och just socker förstör sömnen.

Man behöver ingalunda släpa fram några alternativläkare, som säger att detta är en rent kriminell galenskap, därför att det finns gott om skolmedicinare som säger ifrån. Det var möjligen en ”konspirationsteori” för 20 år sedan men knappast år 2022.

Tusentals svenskar har under 1,5 år använt bokens metoder innan den skrevs, och de fungerar, inte en sömnlös natt!

textTabletter löser inte sömnproblemen

Sömnmedlens historia kantad av biverkningar

Fler unga söker hjälp för läkemedelsberoende

Var tredje svensk sover illa – stor ökning av sömnbesvär

 


Ur boken Mögelförgiftad

Och det är ju vad jag gör i Utmattningsskolan, bygger upp immunförsvaret, får tarmen och magen att fungera så den tar upp näring som den ska. Men balansen måste fungera, för mögel slår även ned immunförsvaret. Allting är komplext, har man en mage som inte fungerar blir man känsligare för tungmetaller, parasiter, mögel och vise versa. Har man någonting som är i obalans så är det lättare att det fylls på med annat. Lite kan man klara, men när det blir för mycket rinner bägaren över och man kraschar.

 Det är svårt med kunskap – trots att vi anlitat professionella experter så verkade inte kompetensen runt mögel finnas. Inte heller den svenska sjukvården verkar ha tillräcklig mögelkompetens. Till exempel som när jag berättade om att jag trodde det var mögel som gjorde att jag rasade och blev sjukare igen, för min läkare och hon sa ”Visst, mögel kan påverka.” och i nästa andetag frågar hon ”Har du haft en traumatisk barndom?”

 I Sverige är det så inpräntat, inbankat och ”bestämt” att de här symtomen enbart är psykiska, så man ser inget annat. Inte ens när det borde vara uppenbart. När jag även berättade om min kroniska snuva och slemmet i halsen borde väl en läkare förstå? Jag vet att det finns läkare som kan det här, till och med i Sverige. Men jag fick recept på Bricanyl inhalator och kortison. Och så skulle jag ha samtal med en kurator.

 Nu efter ett år i Utmattningsskolan, med inre åtgärder mot inflammationer och yttre åtgärder avseende boendemiljön så sover jag som jag ska och jag vaknar återhämtad. Jag kan sova fast jag varit igång en hel dag och jag sover hela natten. Förut kunde jag skotta upp mig och ”vara som pigg” (se pigg ut) en dag och betala hårt efteråt med minst två dagar i sängen och må som vid trettionio graders feber. Den överväxeln fungerar inte alls nu, min kropp säger tydligt ifrån numera när jag är trött och jag sover gott.

 Jag har inte heller längre några speedade stresspåslag där jag inte kan sova på natten om jag gjort för mycket på dagen. Tidigare var det då omöjligt att sova, uppstressad och uppvarvad. Normalt under åren som sjuk har varit att vakna fem, sex gånger per natt och sedan har jag haft svårt somna om. Visst är jag trött emellanåt nu också, men ingen sådan extrem trötthet som jag hade tidigare med sömn-/vilobehov på minst 16 timmar dygn för att fungera någorlunda, dvs. kunna göra något lite överhuvudtaget. Nu sover jag cirka sju och en halv till nio timmar och fungerar. Bara det är ett underverk.

 —

Vill du beställa recensionsexemplar?
press@bod.se

 

4 örter till den som har sömnproblem

 

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *