Författare Lena Holfve, född 8 mars, internationella kvinnodagen

Författare Lena Holfve, född 8 mars, internationella kvinnodagen
Jag är författare, och debuterade 1984 på Rabén&Sjögrens Bokförlag, och det blev tio år som yrkesförfattare.

Varför skrevs de nya böckerna?

Jag insjuknade akut 2011-2012, och sa som många “jag har inte tid att vara sjuk”, och det där höll jag på med tills jag en dag vaknade förlamad.
Rätt snart efter det las allt jobb ner, jag drev bl.a. min skapelse www.teaterlistan.se,  och skolans tekniker Håkan HP Persson fick alla mina kulturskolor i sitt knä. Som frisk blev det en ny IT-skola; Utmattningsskolan.se.

Under tre år blev tillfrisknandet mitt enda arbete, och jag vårdades främst av indiska läkare.

Jag föll, bröt ett ben, fick en fraktur över käken. och blev sen felopererad två gånger i Sverige. Mina bihålor sprängdes, och jag klarar inte kyla och håller mig utomlands främst vintertid. Under tio år nu har jag varit i Indien mitt i vintern för även klimatet på norra Cypern, där jag ofta är, blir för kallt.

Vi har härmat mitt tillfrisknande med asiatiska metoder

Skolan bygger på min personliga tro att om jag blev frisk med indiska metoder kan alla bli det som har vår sjukdom. Den tron har fungerat i verkligheten och du kan kika lite på våra resultat här.

Vi har nytta av flera saker; dels att jag kan skriva, och har byggt enorma mängder IT-plattformar i mina dagar, och att teknikern Håkan är med oss här.

lh
Lena Holfve

I skrivandets stund har vi haft UMS i våra liv sen 27 juli 2016, och jag ser redan att många medlemmar “svarar” som de ska på metoderna. Mitt mål är att skapa en handlingsplan som håller, och det materialet lär komma i bokform vartefter.

Några av skolans medlemmar minns mig från min tid som svensk yrkesförfattare, och vi har inte problem med minnet. Det är närminnet som stökar då man är sjuk.

Som frisk ser man tjugo år yngre ut

Du ser själv på dessa två medlemmar varav den högra hade samma problem som jag själv nämligen en aluminiumförgiftning som då kallades för ”utmattningssyndrom”.
De är just nu 3100 individer som har gjort tillfrisknandet till sitt jobb.

tvamedlemmar

Bakgrund

Författare Lena Holfve, född 8 mars, internationella kvinnodagenJag är född i Stockholm 1953, och inledde mina första tio arbetsår med att arbeta uteslutande med människor; allt ifrån en långvarig tid som lekmannadomare  i Stockholms Tingsrätt till jobb inom äldrevården, familjevårdshem, sommarjobb på ”Barnens Ö”, nattvak på Långbro Sjukhus i Fruängen, som nu är ett bostadsområde.
När jag var ganska precis 30 år började jag ge ut böcker och det blev vad man kallar för en brakdebut, och eftersom Sverige är ett litet land blev jag snabbt känd samt att jag var sen tonåren van vid TV-mediet, eftersom jag arbetade på Skol-TV som programledare, och aktade mig väl inte i tid.

Slutade när jag inte kunde gå ut fritt
Efter femton år slutade jag tvärt som offentlig person och började bygga IT-tjänster som teaterlistan.se – nuvarande abundolive.se, och taltips.se och jag skötte webben åt stora företag som Ragn-Sells AB, Sundbyholms slott, Engsö slott, Gimo herrgård, och ett 30-tal stora kunder till. Det blev 25 år med IT.

Jag mår absolut bäst då det är runt +18-26C
Jag själv är fortfarande skriven i Sverige, och har ”väsentlig anknytning”, för att tala Skatteverkets språk, och ska man flytta ut får man inte äga någon vinterbonad fastighet, och det är förmodligen det enda landet i världen som inte tillåter något mer än en sommarstuga som inte får vara isolerad, och som man aldrig har varit skriven på den adressen. Det är ofta på det viset att vi är de enda i hela världen, och vi är nog helt ensamma om diagnosen ”utmattning”.

Ljus och kärlek – Cypern i juli 2022
Lena Holfve
Wikipedia