En gigantisk marknad som blåser dig

Sömnlöshet, sömnstörningar, sömnproblem
Lena Holfve
Spread the love

– 220 miljoner dygnsdoser sömnmedel skrivs ut i Sverige årligen, meddelade TV4 Nyheterna den 16/12 2017. ”Sjukt mycket pengar därför matas vi med piller”, skrev Expressen den 23 maj 2009, och vi sover allt sämre i takt med att allt fler får piller.

Vi kommer aldrig ner i en normal djupsömn om vi äter sömntabletter varför de aldrig kan vara den långsiktiga och hållbara lösningen. ”Var så god och svälj – i år kostar läkemedlen staten 21 miljarder kronor. En summa som ökar år för år”, skrev tidningen år 2009. Det var då det…

Men det här kommer att förändras, och det kan gå fort
Läget just nu är sådant att media i Sverige tjatar om ett ”krig” mellan skolmedicinare och alternativläkare som inte finns i verkligheten, och framförallt inte utomlands.

När jag skrev ”Sömnlös” hittade jag namninsamlingar där tusentals svenska läkare visade att de sätter ner foten. Dessa namninsamlingar ligger förmodligen bakom; Regeringen vill bygga broar mellan skol- och alternativmedicin. Jag har svårt att se att detta krig skulle finnas när Riksrevisionen säger:  Värna oberoendet gentemot läkemedelsindustrin.

Studenters krav på mer näringslära förändrar brittiska läkarutbildningar
BBC rapporterar om brittiska läkarstudenters missnöje med bristande utbildning i kost, näring och livsstilsmedicin. Studenterna vill lära sig mer och har tagit saken i egna händer.

I programmet Doctor’s Orders: Getting Tomorrow’s Medics Cooking berättar brittiska läkarstudenter att kunskaperna de får under utbildningen varken är relevanta eller användbara i de flesta medicinska situationer de möter på vårdcentraler och sjukhus. Läs mer

Den slutsatsen drar nästan varje UMS-medlem; funkar inte!!!

Det stora problemet är att piller symtomdämpar men botar sällan
svdDe borde inte få heta läkemedel. De borde heta symtomdämpare. I många fall är det tänkt att du ska äta piller på livstid. Måste man ju om de aldrig botar en…

Om du får ett rosthål på bilen vet du att du måste putsa bort all rost för att undvika att den sprider sig. Du vet att du måste vara noga med att inte ha fukt på plåten då du lägger på nytt lack.

Pillren har ofta den förmågan att de döljer ett problem, men löser det aldrig, lika lite som du skulle lösa ditt rostproblem om du inte får bort rosten utan bara smetar på ny färg, och ny färg och ny färg och ny färg på livstid.

Sömnmedel tror jag är en företeelse som kommer att förbjudas längre fram, och fler och fler inser att den tredje största dödsorsaken i väst är  läkemedelsbiverkningar. Men, framförallt, att människan aldrig kommer ner i djupsömn om man använder dem.

Det är under den som hjärnan bearbetar dagens alla intryck och för över dem till långtidsminnet. Man kan säga att för varje timme vi är vakna behöver vi ungefär tre till fyra minuters djupsömn.

Dessutom återhämtar sig kroppen på cellnivå och stärker immunförsvaret, och utan djupsömn blir du svagare och svagare, mer och mer mottaglig för sjukdomar.

Media har börjat jaga mutade skolmedicinare, och tonen hårdnar
Fler och fler läkare lär sätta ner foten, och jag har lagt en film nedan med överläkaren och skolmedicinaren Tore Persson, som var en av de som började i Sverige. Perssons föreläsning nedan är intressant, och en amerikansk studie visar att fett är ett plus och just socker förstör sömnen.

Under Persson har jag lagt en film med en dansk professor, och skolmedicinare, och som sätter ner foten. Man behöver ingalunda släpa fram några alternativläkare, som säger att detta är en rent kriminell galenskap, därför att det finns gott om skolmedicinare som säger ifrån. Det var möjligen en ”konspirationsteori” för 20 år sedan men knappast år 2018.

Tusentals svenskar har under 1,5 år använt bokens metoder innan den skrevs, och de fungerar.

textTabletter löser inte sömnproblemen

Sömnmedlens historia kantad av biverkningar

Fler unga söker hjälp för läkemedelsberoende

Var tredje svensk sover illa – stor ökning av sömnbesvär

Chuck Norris sues over MRI chemical he says poisoned wife

 

 

 

2 kommentarer

 1. Hej Lena!
  Tack för att du skriver.
  En fråga dock:
  Du skriver:
  ”skolmedicinaren Tore Persson, som var en av de som började i Sverige. Perssons föreläsning nedan är intressant, och en amerikansk studie visar att fett och just socker förstör sömnen.”

  Fett mår vi fett bra på och sover fett bra på

  I den referens du ger, http://www.vardagspuls.se/kropp–halsa/har-ar-maten-som-forstor-din-somn/ står det
  ”Knepet som kan hjälpa dig att somna på 60 sekunder

  – Det som var mest överraskande var att en enda dags ökat intag av fett och minskat intag av fibrer kunde påverka sömnparametrarna, säger Marie-Pierre St-Onge, doktor vid Columbia University om studien.”

  Problemet är som alltid socker (=kolhydrater) som vi behöver omkring två gram av i hela blodvolymen mer är giftigt och med mer än 25 g glukos i blodet dör vi i akut glukosförgiftning. Sedan vill Livsmedelsverket att jag ska äta 480 g socker per dag, jag ska begå harakiri 20 gånger per dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*