Vad är prio 1 för att sova?

Sömnlös? Då ska du räkna lite tillsammans med mig!

Sömnlöshet, sömnstörningar, sömnproblemFolkhälsoinstitutet anser att 1,7 miljoner människor har mögeltoxiner i sig i Sverige, och TV4 angav var femte nyligen.

Vad är det första du ska göra om du inte kan sova?

Det är rätt många människor, och om du läser den internationella symtomlistan för mögel nedan kan du pricka av den redan idag.
– Gäller mig, gäller inte mig, känner jag igen! Känner jag inte igen!

Du ska helt sonika utesluta att du inte tillhör de 1,7 miljonerna

Eller komma fram till mycket fort att du gör det. Just nu, i mars 2018, har vi 3090 medlemmar inom UMS och ingen av dem, inte en enda, hade ens tänkt på mögel innan de kom till UMS.

Vi leker med tanken att jag fick fatt på den miljon Aftonbladet skrev om på löpet år 2002, eller de 1,7 miljoner Folkhälsoinstitutet har talat om nu bör vi fundera på frågan:
 – Hur många kan det finnas kvar sen som inte kan sova?

Har vi inte löst stora delar av det svenska folkets sömnproblem om vi får tag på dem?
Jag uppmanar därför alla, som har sömnstörningar, att läsa symtomlistan nedan och ta del av Petrea K Marklunds generösa berättelse om sin färd från sjukskriven i sjutton år (!) till en väsentligt friskare människa. Längst ner ligger en snutt ur hennes föreläsning.

Petrea jobbar numera som lärare, och hennes man sa mig efter hennes avgiftning:
 – Nu kan hon sova!!!

Mögel slår ut hela immunförsvaret, varför man också får en hel rad andra sjukdomar som ett brev på posten, och det dödar på cellnivå och är mycket, mycket allvarligt. I nuläget hamnar en sån familjs barn på BUP och de vuxna hänvisas till psyket.

Tipsa alla du känner som inte kan sova om mögelmöjligheten!
I boken finns ett handlingsprogram hämtat främst ifrån skolmedicinare i USA.Vad är det första du ska göra om du inte kan sova?


Utdrag ur Sömnlös:

Man måste kunna sova hyfsat för att orka ta itu med skälet till att man inte kan sova, oavsett om det är mögel, parasiter, hormonrubbningar eller minnet av ett rån du har upplevt – vad det än är.

”Brist på sömn förvandlar din kropp till ett försvarslöst vrak.
Bara några få dagar utan sömn gör att ditt immunförsvar stängs ned och att din hjärna drunknar i sin egen oreda. Ny forskning avslöjar att vi använder sömnen till att rusta kroppens försvar och att städa i de intryck som hjärnan får under dagen.”, skrev Illustrerad Vetenskap.

Det är lätt att hitta artiklar som handlar om att halva befolkningen inte kan sova, och det är fullt möjligt att finna skräckexempel som t.ex. att piloter och chaufförer har somnat på jobbet.

När jag lyssnar på människor med sömnstörningar slår det mig alltid att de lägger orsaken utanför sig själva. De grubblar över pengar eller arbeten, tänkta faror och alla problem, och anser att det stör sömnen.


Hur gör man sig av med piller?


Efter femton år som svårt sjuk,  helt utdömd av överläkare att riskera att bli en grönsak på långvården, vände Petrea sig till UMS som använder amerikanska och indiska metoder … och hon är idag i nästan helt frisk. Hon mår faktiskt bättre idag än någonsin under sitt vuxna liv innan hon blev sjuk.

Petrea föreläser över hela landet, hon vet vad hon talar om och hon vet precis hur det är att ha bland annat mögeltoxiner i sig. Förfrågan sänds till petrea@utmattningsskolan.se.

”Från utbränd till att få ett liv igen”
Själva föreläsningen är cirka 60 minuter lång och inleds och avslutas med småprat och frågestunder, så sammanlagt ungefär en och en halv timme.

Under föreläsningen behandlas bl.a. följande ämnen :

  • Hur gör man för att förebygga att bli sjuk?

  • Går det att bli helt återställd eller är man skadad för livet?

  • Kan det vara fysisk ohälsa som är en av orsakerna till utmattningsdepression?

  • Kan det vara så att kroppen faktiskt hänger ihop med knoppen?

Petrea är uppväxt i de djupa skogarna i Grangärde Finnmark några mil från Ludvika i södra Dalarna. Hon flyttade som artonåring till Stockholm och skulle aldrig återvända. Aldrig var efter ungefär femton år i storstaden, så numera bor hon i ett hus på en tallhed mitt i skogen. Hon arbetar som lärare med skapande på en folkhögskola och är konstnär i botten, en konstnär som under många år på grund av sjukdomen inte kunde måla.

Petrea berättar hur hon brakade “in i väggen” och ger sitt perspektiv på vad de olika diagnoserna hon har haft innebär, ME/cfs, utmattningsdepression, panikångest, ptsd, pem… Samt hur det är att leva med så lite energi att fika med en kompis och se pigg ut en dag innebar att sedan ligga platt i sängen, som att ha förtio graders feber i minst två dagar. Hur hon blev utredd och utdömd och bara sämre och sämre. Vi får veta vad hon sedan hittade för väg ut, och hur hon mår idag, att faktiskt alla de här diagnoserna numera är ett minne blott.

Vi får även tankar om vad man kan göra för att förebygga att bli sjuk och hur man kan göra för att som sjuk steg för steg vara detektiv i sitt eget liv och hitta sin egen väg att må bättre. Hon utger sig inte för att ha ett facit som hjälper alla, men hennes driv är att kanske kunna hjälpa någon. Kanske bara att starta någonstans.

 När hon läser om människor som har det som hon har haft det och är lika sjuka som hon har varit i fem, tio, tjugo år och om en vård som står och famlar, bollar människor emellan sig och inte vet vad den ska göra. så önskar hon att det i framtiden ska gå att samarbeta och plocka det bästa av världar. Att vården i Sverige kan ta till sig av forskning och metoder som finns utomlands. Metoder som bevisligen fungerar. Precis som vi idag godkänner akupunktur, något som var mumbo jumbo för inte alltför länge sedan.

Föreläsningen har visat sig vara omtyckt av de åhörare som deltagit. Petrea är en mycket levande och inspirerande själ, och hon är genuin och har en pondus i det hon säger, eftersom hon har mycket egenupplevda erfarenheter inom området – men samtidigt så är hon ingen besserwisser, för hon är väl medveten om att detta ämne är mycket komplext..

Publikreaktioner:
“Mycket bra med ”teatraliskt” målande beskrivningar. Det gjorde berättelsen levande och tydligt begriplig. Kram ”“Fantastisk berättelse. Blev oerhört berörd. Har levt med stress i många år som påverkar på alla sätt och ständigt nya symptom. Har heller aldrig sovit riktigt.Tagit sömntabletter i många år. Tack för hopp!”

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *